Hämeenkyrön kouluissa Newline-kosketusnäytöt lisäävät opetustyön laatua ja monipuolisuutta

Hämeenkyrön kunnan opetustyön digiloikasta voi moni ottaa oppia. Hämeenkyrössä toimii kuusi koulua, jotka ovat ottaneet opetuksen kehittämisessä harppauksen nykyaikaisiin esitys- ja opetustekniikoihin. Liki 1300 oppilaan ja 170 opettajan joukosta löytyy hyvin erilaisia tapoja sisäistää opetusta sekä hallita uuden sukupolven AV-laitteita.

Opetushenkilöstö osallistunut innolla käyttökoulutuksiin

Hämeenkyrön kunnan ja Avion Interactiven yhteistyö alkoi vuonna 2020, kun koulujen laitteistoa alettiin pikkuhiljaa päivittää. Jo yhteistyön ensi metreiltä, yhteydenpito IT-laitteiden hankinnasta vastaavan Hämeenkyrön ICT-tukihenkilö Mira Viitanen kanssa on ollut tiivistä. Viitanen on osallistunut laitekoulutuksiin ja aktiivisesti ottanut selvää säännöllisesti päivittyvästä tuotevalikoimasta.

– Mitä enemmän Avion Interactiven tarjoamien laitteiden käyttöominaisuuksista oppii, sitä enemmän niistä kiinnostuu. Hämeenkyrön koulujen AV-teknologiaa on uudistettu tasaiseen tahtiin ja kouluissamme ehdoton tuoteryhmä ylitse muiden on Newline-kosketusnäytöt. Tuon tuosta huomaan viettäväni myös vapaa-aikaa Newline-laitteiston parissa. Kirkkaat kosketusnäytöt erinomaisella kuvanlaadulla soveltuvat monenlaiseen opetus-, viihde- ja palaverikäyttöön, Viitanen paljastaa.

Vaikka hankintavastuu on nimetty kunnan ICT-tukihenkilölle yhdessä johtavan rehtorin kanssa, on Viitanen osallistanut myös kunnan opetushenkilöstöä ja kuullut opettajien tarpeita herkällä korvalla. Kaikilla kunnan opettajilla on mahdollisuus osallistua Avion Interactiven järjestämiin käyttökoulutuksiin. Hämeenkyrön opetushenkilöstöllä – kuten muillakin Avion Interactiven palvelutarjonnasta kiinnostuneilla – on mahdollisuus tutustua kattavaan tuotevalikoimaan myös esittelytiloissa, jotka sijaitsevat Espoon, Tampereen, Turun sekä Kuopion toimipisteissä.

On erilaisia tapoja oppia – teknologialla tuetaan oppimista

Yksi innostuneimmista Newline-näyttöjen puolestapuhujista on Kyröskosken koulun vararehtori, 5. luokan opettaja Johanna Majamäki. Opettajan arjessa Majamäki pitää Newline-kosketusnäyttöjä merkittävimpänä yksittäisenä opetustyön laatua parantavana tekijänä. Jo opettajankoulutuksessa yksilöiden erilaiset tavat oppia on nostettu keskiöön. Myös Majamäki tietää, että joku oppilaista sisäistää asiat parhaiten näkemällä, toinen kuulemalla ja kolmas konkreettisen tekemisen sekä osallistumisen kautta.

– Vaikka pidän perinteistä lukemista ja kirjoittamista yhä äärimmäisen tärkeänä lasten oppimisen kannalta, ovat Newline-näytöt lisänneet opetukseen huomattavasti variaatioita. Perinteisen näytön tai videotykin heijastamisen sijaan, moni oppilas myös pystyy keskittymään opetukseen paremmin, kun opettajan on mahdollista esittää opetussisältöjä kosketusnäytöltä. Lasten ei tarvitse keskittää huomiota useaan paikkaan, Majamäki antaa konkreettisen esimerkin opetustyön kehityksestä Newline-näyttöjen myötä.

Opetustyössä käytetään kasvavissa määrin tietotekniikkaa monipuolisessa ja osallistavassa opetuksessa. Esimerkiksi langaton näytön peilaaminen Newline-näytöille on jo arkipäivää monissa Suomen kouluissa. Hämeenkyrössä myös dokumenttikamerat ovat kovassa käytössä. Vaikka laadukkaat dokumenttikamerat sekä kosketusnäytöt ovat pitkäikäisiä, on etenkin hybridiopetuksen lisääntyessä tärkeää huolehtia niiden ohjelmistopäivityksistä.

”Jos Newline-näyttö lähtee luokasta, niin lähden minäkin!”

Sekä Hämeenkyrön IT-hankinnoista vastaava Viitanen että konkreettisessa opetuskäytössä laitteet hyväksi havainnut Majamäki, kiittelevät teknologiakumppaniaan aktiivisesta yhteydenpidosta ja välittömästä käyttäjätuesta. Kunnan opetushenkilöstö osallistuu myös ilahduttavan aktiivisesti uusien tuotteiden esittelyihin sekä käyttökoulutuksiin.

– Koulutukset ovat mainioita paikkoja kysyä käytännön kysymyksiä Newline-kosketusnäyttöjen lukuisista ominaisuuksista. Kun kouluttaja on ennestään tuttu, on koulutuksissa helppo esittää myös vähäpätöisempiä kysymyksiä. Joka kerta käyttökoulutusten jälkeen on uusia ideoita kosketusnäyttöjen hyödyntämiseen opetuksessa, Majamäki kuvaa Avion Interactiven käyttötukea ja -koulutuksia.

Hämeenkyrössä ei olla havaittu muutosvastarintaa uusia teknologioita kohtaan. Päinvastoin jokaisessa luokkahuoneessa johon Newline-kosketusnäyttöjä tai muita teknologioita on asennettu, ovat myös opetusmuodot monipuolistuneet ja oppimistulokset parantuneet.

– Newlinen laitteisiin on totisesti helppo tykästyä ja aktiivinen yhteydenpito Avion Interactiven suunnasta on auttanut uusien opetusmahdollisuuksien hyödyntämisessä. Esimerkiksi Johannalla oli vielä vuosi sitten liki 10 vuotta vanha perinteinen näyttö. Kun sitten Johannan luokkaan asennettiin uusi Newline-näyttö, sain palautteen, että ”Jos näyttö joskus lähtee luokasta, niin lähden minäkin!”, Hämeenkyrön laitehankinnoista iloitseva Viitanen päättää.

Opetustilanteiden ohella Newline-näyttöjä käytetään Hämeenkyrössä muun muassa etäpalavereissa sekä henkilöstön kouluttamisessa.

Luokkatilojen ohella Hämeenkyrön Monitoimikeskus Sillan varattavissa olevasta neuvottelutilasta löytyy Newline-näyttö. Tilaa käytetään aktiivisesti kunnan sisäisissä palavereissa ja myös erilaiset yhdistykset voivat varata tilan käyttöönsä.

Kumppanuus Hämeenkyrön kunnan kanssa jatkuu tiiviinä ja seuraava erä uusia Newline LYRA -kosketusnäyttöjä toimitetaan Hämeenkyröön tammikuun aikana.

Lisätietoja: Mia Äppelqvist-Suhonen

+358 44 535 2618
mia.appelqvistsuhonen@avioninteractive.fi

Avion Interactive

Ota yhteyttä ja kerromme lisää edustamistamme ratkaisuista ja lähimmästä sinua palvelevasta asiantuntijaorganisaatiosta.

Myynti

Eero Martikainen | +358 400 777 253
Karl Schroderus | +358 500 110 173
Kimmo Voutilainen | +358 44 523 2375
Mia Äppelqvist Suhonen | +358 44 535 2618
Toni Hynninen | +358 400 293 333
Sami Kivelä | +358 44 584 5415

Tuki

Miika Jurttila | +358 50 369 5844
Sandra Coloma | +358 40 413 6748
Juha Haakana | +358 44 584 6441
Niko Suominen | +358 50 540 2012
Lauri Helkkula | +358 44 244 3344

Tuki- ja huoltopyynnöt:
support@avioninteractive.fi

Toimipisteet

ESPOO SHOWROOM
Stella Business Park, Terra talo
Lars Sonckin kaari 16
02600 Espoo

TURKU SHOWROOM
Lemminkäisenkatu 14-18 B
(Datacity Werstas, 4. krs.)
20520 Turku

TAMPERE SHOWROOM
Technopolis Asemakeskus
2. krs. Business Zone
Peltokatu 26
33100 Tampere

KUOPIO SHOWROOM
KPY Novapolis
Viestikatu 7 C-osa 4. kerros
70210 Kuopio

LASKUTUS
Lars Sonckin kaari 16
02600 ESPOO

LOGISTIIKKA
Örninkatu 6
24100 Salo

info@avioninteractive.fi
www.avioninteractive.fi
Y-tunnus 2680779-3
Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Katso tarkemmat yhteystiedot

Lähetä viesti

Käytämme evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin.