Kalliolan uusi, upea koulu sai arvoisensa opetuslaitteet

Lataa tulostettava pdf

Hollolan Kukkilassa sijaitseva 500 oppilaan Kalliolan koulu valmistui elokuussa 2017. Vanha koulu purettiin tila-ahtauden ja sisäilmaongelmien vuoksi ja tilat uusittiin täysin. Uuden elinkaarikoulun rakentamisen yhteydessä oli helppo päätös uusia myös kaikki kalusteet sekä laitteistot vastaamaan tämän päivän opetustarvetta.

Kouluun astuessaan vierailija aistii iloisen ja hyväntuulisen ilmapiirin. Uudet tilat ovat värikkäät ja monimuotoiset, lasten sekä opettajien viihtyvyyteen on panostettu. Koulun rehtori Aarne Ylipiha onkin varsin tyytyväinen uusiin toimiviin tiloihin.

”Uuden kouluprojektin myötä päätimme luopua älytauluista ja otimme kunnalle kosketusnäyttöjä demokäyttöön. Koekäytön jälkeen totesimme Newline TRUTOUCHin olevan hinta- ja laatusuhteeltaan toimivin. Emme halua olla riippuvaisia kannettavista tietokoneista, joten helppokäyttöinen TRUTOUCH integroidulla OPS-tietokoneella oli meille paras ratkaisu”, Ylipiha toteaa.

Helppokäyttöiset laitteet palvelevat myös vapaa-ajankäytössä

Avion Interactive Oy toimitti kouluun lähes 40 kpl 65”–86” TRUTOUCH UB -sarjan kosketusnäyttöjä BalanceBoxin korkeussäädettävillä ja liikuteltavilla mobiilijalustoilla sekä seinätelineillä. Lisäksi kouluun toimitettiin parisen kymmentä TRUCAM TC-51D -dokumenttikameraa. Näyttöjen äänen tukena käytössä on Soundbar-järjestelmä. Asennustyöt suoritettiin kesän 2017 aikana yhteistyössä rakennuttajan kanssa.

TVT-opetuksen tukihenkilö Visa Hammon mukaan laitteiden käyttöönotto ja toimivuus on ollut kiitettävää. Näytöissä on sopiva määrä toimintoja, näyttö reagoi herkästi kosketukseen ja kuva on terävä. Koska laitteita käytetään myös vapaa-ajan iltakäytössä erilaisten seurojen, yhdistysten ja kansalaisopiston toimesta, on erittäin tärkeää että toimintavarmoja laitteita on helppo käyttää eikä erillistä opastusta tarvita. Sisään asennettu tehokas OPS-tietokone mahdollistaa käytön mm. ilman henkilökohtaista tietokonetta. Laitteita käytetään lisäksi erilaisissa koulussa tapahtuvissa tilaisuuksissa ja seminaareissa, jolloin laitteiden liikuteltavuus on myös avainasemassa.

Lisää motivaatiota opiskeluun

Oppilaat pääsevät näyttämään taitojaan Visan tunnilla opiskellessaan maiden sijainteja ja nimiä kosketusnäytöillä. Pojat haastavat toinen toisiaan osaamisessa, mikä luo opetustilanteeseen mielekästä tekemisen meininkiä. Pojat toteavat asioiden käyneen helpommiksi, kun erilaiset ideat voidaan tallentaa suoraan näytöltä eikä niitä tarvitse yrittää muistaa ulkoa tai piirtää uudestaan omaan tai opettajan vihkoon. Opettajankin mielestä opetustilanteet ovat kaiken kaikkiaan monipuolistuneet ja helpottuneet uudistuneen laitekannan myötä.

Kiinnostuitko?

Jätä viesti niin soitamme sinulle!

Ota yhteyttä